We use cookies to make this website more userfriendly (more information).

Articles

Articles in Hungarian


Turning to Jesus Christ

Hogyan térhetek meg Jézus Krisztushoz?

Felismerted, hogy ahhoz, hogy örök életed legyen, szükséged van Jézus Krisztusra, Isten Fiára. Az itt leírtak segítségedre lesznek abban, hogy megtedd a szükséges lépéseket, és a végén biztosan tudd, hogy Jézus elfogadott téged. Gondolj át minden egyes lépést, amely itt szerepel! Ha magadénak érzed, és megérintette a szívedet, akkor elmondhatod a megadott imádságot.

PDF-Download more  

Finding Jesus in time through tracts

Még idejében megtaláltuk Jézust – traktátusok segítségével

Csak ámulni tudok azon, amit Isten tett velem, és ahogyan vezetett. Az elmúlt több mint kilencven év során életem útja sok problémán és nagy szenvedéseken át haladt. Most viszont már húsz éve Jézusé vagyok.

PDF-Download more  

From Marxism and Astrology to the Savior Jesus

A marxizmusból és az asztrológiából – a megváltó Jézushoz

Katrin Weins vagyok, 1966-ban születtem az egykori NDK-ban Prenzlauban (Uckermark). Szívem mélyén mindig tudatában voltam az örökkévalóságnak. Mielőtt iskolába kerültem és ateista nevelést kaptam volna, meggyőződésem volt, hogy létezik örök élet.

PDF-Download more  

Found Jesus on YouTube

Megtaláltam Jézust – a You Tube segítségével

Sophiának hívnak, 27 éves vagyok, és körülbelül nyolc héttel ezelőtt tértem meg Jézushoz. Régebben ha megkérdezték, hiszek-e Istenben, mindig igennel válaszoltam, ennél több viszont már nem érdekelt.

PDF-Download more  

The creation hyperbola

A teremtés hiperbolája

A Biblia nem hagy kétséget afelől, hogyan teremtette Isten a világot és az életet, vagyis milyen alapelvek szerint történt mindez. Gyakran felteszik a kérdést, mennyi időre volt szükség a teremtéshez. Isten erre nézve is egyértelmű és világos eligazítást ad.

PDF-Download more  

Chess game with the devil

Sakk-matt

Egyszer egy sakkmester egy tárlaton egy olyan festményre bukkant, amely nagyon megragadta. A képen egy fiatalember volt, aki az ördöggel sakkozott. Az ellenség arcán elragadtatás, a fiatalemberén pánik tükröződött. A festményt címe ez volt: Sakk-matt ...

PDF-Download more  

A true stork story

Igaz Történet Egy Gólyaról

Azt gondolnám, hogy ez egy kitalált történet, ha nem lettem volna én magam is részese.

PDF-Download more  

Principles of interpretation of the Bible from the perspective of a scientist

A Biblia értelmezésének alapelvei – ahogyan egy természettudós látja

PDF-Download more  

Heaven - a meeting with our best friend

A menny az a hely, ahol találkozni fogunk legjobb barátunkkal

PDF-Download more  

The conversion of the former school friend of Werner Gitt

Vesd kenyeredet a víz színére

A világháború után, a negyvenes évek második felében Lüchowban jártam általános iskolába (Alsó-Szászország északkeleti szélén). Abban az időben jegyre adták a kenyeret. ...

PDF-Download more  

God and the extraterrestrials

Isten és a földönkívüliek

Egyedül vagyunk a világmindenségben vagy van még valahol másutt is élet?

PDF-Download more  

The trivialized Christianity

Felvizezett keresztyénség

Milyen benyomást szerez az a tévénéző vagy újságolvasó, aki a Wort zum Sonntag [Vasárnapi Ige] c. műsorra kapcsol, vagy valamelyik napilapban elolvassa a Geistliches Wort [Szellemi üzenet] c. rovatot? Alighanem megvonja a vállát, és ezt gondolja magában: „Semmi újdonság, maradj olyan, amilyen vagy!”

PDF-Download more  

A good person?

Valóban jó az ember?

Az ember nyilvánvalóan az egyetlen olyan lény ezen a földön, aki gondolkodik önmagáról. Az emberiség története során nagyon sok ilyen gondolat halmozódott fel. Lássunk ebből egy kis válogatást, amely betekintést ad ebbe.

PDF-Download more  

Who is the man of superlatives?

A férfi, akiröl csak szuperlatívuszokban lehet beszélni

Vajon ki lehet az a férfi, akiről itt szó lesz, és akiről csak felsőfokon lehet beszélni? Vajon benne van a Guinness-rekordok könyvében? Említsünk meg a rendkívüli teljesítményeknek ebből a könyvéből három személyt: a csirkeevés világrekordját Edward Abraham Miller tartja, aki a kaliforniai Oaklandből való. Egymás után 27, egyenként 90,8 dkg-os csirkét falt fel.

PDF-Download more  

10 dangers of theistic evolution

A teista evolúciós elmélet tíz veszélye

Ebben a rendszerben Isten nem mindenek hatalmas Ura, akinek Igéjét minden embernek komolyan kell venni, hanem beépül az evolúció filozófiájába. Ennek a keresztyén ember szempontjából tíz veszélye van.

PDF-Download more  

Whom shall we pray to?

Kihez imádkozzunk?

A földön jelenleg 7 milliárd ember él (2013. januári adat). A Biblia alapján tudjuk, hogy minden ember Isten teremtménye (nem gyermeke, ahogy ezt gyakran helytelenül mondják). Az emberiség nagyobbik része szokott imádkozni.

PDF-Download more